red torben 2 IMG_8583 002jpg


Spændende foredrag på Fyn om Islands natur

Foredraget  finder sted mandag den 16. marts klokken 19 på Nordfyns Efterskole i Særslev, Søndersø, og arrangeres af Frit Oplysningsforbund (FO) Nordfyn i samarbejde med Dansk-Islandsk Samfund.  Medlemmer af Dansk-Islandsk Samfund har fri entré.

Direktør for Team Island, K. Torben Rasmussen er foredragsholder. Torben Rasmussen har et mangeårigt kendskab til Islands natur og historie.
Foredraget er en gentagelse af det foredrag, som blev holdt i det islandske kulturhus i København i november 2019.

Islands fugle og natur

I foråret 2019 udkom bogen Naturguide Island, skrevet af botanikeren Jon Feilberg og den habile amatørornitolog K. Torben Rasmussen. Håndbogen omhandler fugle, pattedyr og planter og er netop en håndbog – ikke et videnskabeligt værk. Jon Feilberg var i 2003 medforfatter af bogen Islands dyr og planter med samme emner. Den aktuelle bog er en slags efterfølger til den. Dermed fortæller Naturguide Island også om 15-16 års forandringer i Islands natur. Foredraget vil primært handle om fugle, om nogle af de nævnte forandringer og om natur i almindelighed. Ikke om planter, for det er Jon Feilbergs område.

Mange af bogens smukke fuglefotografier danner baggrund for foredraget.

Fremmødte kan med rabat købe Naturguide Island.

Torben Rasmussen er også medlem af bestyrelsen for Dansk-Islandsk Samfund og  forfatter af Turen går til Island (ny udgave udkommer foråret 2020).

 

Sted:         Nordfyns Efterskole, Klaus Berntsens vej 21, Særslev, 5471 Søndersø

Tilmelding: Vil være velkommen, så  FO ved, hvor mange der skal laves kaffe til.

Evt. kontakt: FO Frit Oplysningsforbund telf. 64 84 14 56 / nordfyn@fo.dk