fullveldipng


STOR JUBILÆUMSFEST PÅ NORDATLANTENS BRYGGE 

Vi fejrer 100-års dagen for Íslands selvstændighed med et festligt arrangement lørdag den 1. december på Nordatlantens Brygge. 

Programmet starter klokken 15.00 med en hilsen fra Íslands præsident og taler af ambassadør Benedikt Jónsson og  fhv. minister Bertel Haarder, afvekslende med korsang af de islandske kor i København og det islandske børnekor. 

Siden optræder en perlerække af populære islandske kunstnere som fx. JóiPé & Króli, Ævar vísindamaður samt stand-up komikerne Dóra DNA og Saga Garðarsdóttir. Til sidst en times koncert med sangerne Sigríður Thorlacius og Snorri Helgason samt Guðmundur Óskar på bas, hvorefter arrangementet slutter klokken ca. 20.

 Udstillingen High and Low med islandske kunstnere finder sted på 2. sal, og der bliver også oplæsning og tegning for børn, samt ting , sager og bøger fra Jónshuset og - ikke at forglemme: pandekagebagning.

Når mørket falder på, vil man udendørs kunne se Ólafur Eliassons lysshow på bygningens mur. Kom og vær med til at fejre Ísland! Det er oven i købet gratis at deltage. Íslands ambassade står for arrangementet i samarbejde med Nordatlantens Brygge, Dansk-Islandsk Samfund  og  Íslendingafélagið.Nordatlantenjpg