red torben 2 IMG_8583 002jpg


NOVEMBERMØDE I KØBENHAVN: ISLANDS FUGLE OG NATUR


Møde i Det Islandske Kulturhus, Øster Voldgade i København, fredag den 22. november kl. 17.

I foråret 2019 udkom bogen Naturguide Island, skrevet af botanikeren Jo Feilberg og den habile amatørornitolog K. Torben Rasmussen. Håndbogen omhandler fugle, pattedyr og planter og er netop en håndbog – ikke et videnskabeligt værk. Jon Feilberg var i 2003 medforfatter af bogen Islands dyr og planter med samme emner. Den aktuelle bog er en slags efterfølger til den. Dermed fortæller Naturguide Island også om 15-16 års forandringer i Islands natur. Foredraget vil primært handle om fugle, om nogle af de nævnte forandringer og om Islands fantastiske natur i almindelighed. (Ikke om planter, for det er Jon Feilbergs område). Mange af bogens smukke fuglefotografier danner baggrund for foredraget.
Fremmødte får mulighed for at købe Naturguide Island til rabatteret specialpris.
Foredraget holdes af K. Torben Rasmussen, der også er medlem af bestyrelsen for Dansk-Islandsk Samfund, og i øvrigt også er forfatter af Turen går til Island (ny udgave udkommer foråret 2020).
Efter foredraget vil den unge islandske sangerinde Þórgunnur Anna Örnólfsdóttir underholde med islandske sange. Formanden akkompagnerer.

Arrrangementet afrundes med et glas vin og snacks.
Alle er velkomne, og tilmelding er ikke nødvendig.